Cruyff

I min podcast-serie om de største udenlandske stjerners besøg i Idrætsparken handler den seneste episode om Johann Cruyff.

Han spillede kun én gang i Københavns Idrætspark, den 4. oktober 1967, hvor han i en alder af 20 år fik sin fjerde landskamp for Holland i en kvalifikationskamp til Nations Cup-slutrunden.

Cruyff gav flere prøver på sit store talent, men blev holdt i kort snor af en rødhåret centerhalf fra Ikasts 2. divisionshold ved navn Henning Boel, og det hollandske stjerneskud endte med at blive piftet fra banen.

Danmark vandt 3-2, og i podcasten kan du også høre sjove Danmark vandt 3-2, og i podcasten kan du også høre sjove anekdoter om det første danske mål. En frisparksdetalje, som Finn Laudrup og Tom Søndergaard fandt på i en sommerkamp for Esbjerg mod Hamburger SV, som udløste et straffespark, som Kresten Bjerre scorede på med en detalje, han indøvede på træningsbanen i Skodsborg samme formiddag, som landskampen blev spillet.

Du kan høre podcasten her på min side på anchor.fm.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *